Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Εκπαίδευση Σύριων προσφυγόπουλων Η των μελλοντικών μας δολοφόνων ?

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόσφατη και "ελλιπής" ανάρτηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου η οποία όπως ήθελαν να το
"πλασάρουν" είναι άκρως ρατσιστική και ξενοφοβική , όπως συνηθίζεται για λογούς πολιτικούς κάπου ξεχάστηκε να αναφερθεί το πιο σημαντικό κομμάτι της επιστολής του Συλλόγου το οποίο αναφέρει πως ο μόνος λόγος που δεν θέλουν τα παιδιά εκεί είναι λόγο της μη ορθής ιατρικής περίθαλψης  την οποία έχουν , οποιοσδήποτε δεν έχει πολιτικές-ιδεολογικές παρωπίδες και μπορεί να μπει στην θέση των γονιών δεν θα ήθελε το παιδί του να εκτεθεί σε άρρωστα παιδιά .... όποτε είναι οι γονείς ξενοφοβικοί όπως τους παρουσιάζουν ή απλός κάνουν το Ιερό καθήκον ως γονείς και προστατεύουν τα παιδιά τους ?
   Πριν αναπτύξω την σκέψη μου και την θέση μου πάνω στο θέμα εκπαίδευσης των προσφύγων-μεταναστών-λάθρομετανάστων πιστεύω πως όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και είναι αναφαίρετο  δικαίωμα και πως όλοι είμαστε άνθρωποι με ίσα δικαιώματα , επίσης όπως  έχει πει ο Β.Πούτιν ( και αν το είχαμε όλοι οι άνθρωποι αυτό ως άγραφο νόμο δεν θα ζούσαμε τέτοιες εποχές ) : Εάν οι μειονότητες προτιμούν τον νόμο της σαρία , τότε τους προτείνουμε  να πάνε σε χώρες που αυτή είναι νόμος του κράτους .Η Ρωσία δεν χρειάζεται τις μειονότητες αλλά το αντίθετο , δε θα τους δοθούν ειδικά δικαιώματα ούτε προνομία , ούτε θα αλλαχθεί ο τρόπος ζωής μας για να ταιριάξει ο δικός τους όσο και αν φωνάζουν για προκαταλήψεις - δικαιώματα κτλ .
Εκπαίδευση Σύριων προσφυγόπουλων  Η των μελλοντικών μας δολοφόνων ?
Το θέμα πάει πολύ πιο βαθιά στην Πατρίδα μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μόνο Σύριοι πρόσφυγες που είναι καλοδεχούμενοι αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί λάθρομετανάστες οι οποίοι είτε έχουν φύγει από την χώρα τους για να μην πολεμήσουν είτε τους έχουν φέρει με "ειδικό σκοπό" 
όταν η ίδια η θρησκεία τους διδάσκει πως για να πάνε κοντά στον Θεό τους πρέπει να σκοτώσουν αλλόθρησκους , όταν οι γυναίκες είναι μόνο ένα είδος προς σεξουαλική ικανοποίησή , όταν δε σέβονται τίποτα και κανέναν , εγώ με αυτούς δε μπορώ να συνυπάρχω . 
Όποτε τι ακριβώς κάνουμε ? Στην ιδέα που πίστευαν οι προγονοί μας του φιλόξενου Δίος μήπως θα βάλουμε τα χέρια μας και θα βγάλουμε τα μάτια μας ?  

 Κάποιες φράσεις Αρχαίων Ελλήνων :


Ο Ευριπίδης δια του στόματος της Ιφιγένειας («Ιφιγένεια εν Αυλίδι» 1400) διακηρύσσει ότι: Είναι φυσικό οι Έλληνες να άρχουν των βαρβάρων και όχι οι βάρβαροι των Ελλήνων.

 Θεμελιώδης πολιτική αρχή του Ισοκράτους ήταν ότι πρέπει να πολεμούμε τους βαρβάρους και να ευεργετούμε τους Έλληνες. Ο ίδιος ρήτορας επαινεί ως προτέρημα του κράτους των Αθηνών το γεγονός ότι ο πληθυσμός του δεν ήταν ανάμικτος εκ πολλών εθνών.

Για τον Αριστοτέλη, το δάσκαλο του Αλέξανδρου, οι βάρβαροι είναι «φύσει» τέτοιοι αλλά και «φύσει» δούλοι και συμβούλευε τον Αλέξανδρο «να συμπεριφέρεται στους Έλληνες σαν ηγεμόνας ενώ στους βάρβαρους σαν αφέντης, στους πρώτους σαν σε φίλους και οικείους και να μεταχειρίζεται τους δεύτερους όπως μεταχειρίζονται τα ζώα και τα φυτά». Κατά τον ίδιο, («Πολιτικά» Γ, 14, 32) το Ελληνικό Γένος ενωμένο έχει την δύναμη να εξουσιάσει τους πάντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου